Nötbit med rostade grönsaker och citron-och rosmarinsmör

För 10 personer
Ingredienser
  • 10 Scan Nötbit, à 150 g

CITRON- OCH ROSMARINSMÖR

  • 125 g smör
  • 1 msk rivet citronskal
  • 0,5 dl färskpressad citronsaft
  • 0,5 dl fint skuren färsk rosmarin

ROSTADE GRÖNSAKER

  • 800 g potatis, skalad och tärnad
  • 300 g aubergine, i grova bitar
  • 300 g zucchini, i grova bitar
  • 300 g röd paprika, i grova bitar
  • 200 g rödlök, i klyftor
Gör så här Vispa smöret luftigt. Tillsätt citronskal, citronsaft och rosmarin. Salta och peppra. Forma en rulle med hjälp av smörpapper. Låt stelna i frysen. Lägg potatisen på bleck, ringla över lite olivolja, salta och rör runt. Rosta potatisen i 225° ugn i ca 10 minuter. Vänd ner resterande grönsaker och rosta i ytterligare 10 minuter. Stek nötbitarna. Salta och peppra. Skär smöret i portionsbitar, lägg det på köttet och servera med rostade grönsaker.