Helstekt entrecôte med sesamfrö, thaisallad och nudlar

För 10 personer
Ingredienser
  • 1,5 kg Scan entrecôte
  • 4 msk sesamfrö

MARINAD

  • 0,5 dl oystersauce
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl sweet chili
  • 3 msk sesamolja
  • 5 g vitlök, finhackad

THAISALLAD

  • 150 g blekselleri, skivad
  • 100 g rödlök, skivad
  • 150 g morot, strimlad
  • 200 g tomat, i klyftor
  • 300 g gurka, urkärnad och skivad
  • 0,5 dl färspressad limesaft
  • 1 röd chili urkärnad och finhackad
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 dl hackad färsk koriander
  • Till servering: nudlar
Gör så här Putsa köttet. Blanda ingredienserna till marinaden. Häll den över köttet. Torka bort överflödig marinad och vänd köttet i sesamfrön. Bryn köttet runt om i olja. Stek färdigt i 120°C ugn med halvfläkt tills köttet har en innertemperatur på ca 60-65°C. Låt vila. Blanda grönsaker och koriander. Rör ihop fisksås, limesaft, chili och socker. Häll blandningen över salladen. Skär köttet i skivor och servera med thaisallad och nudlar.