Kalvstek med gremolata, tomatsås och saltrostad färskpotatis

För 10 personer
Ingredienser
  • 1,3 kg Scan Sous Vide kalvstek

TOMATSÅS

  • 150 g gul lök, hackad
  • 0,5 dl olivolja
  • 700 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 20 g grönsaksbuljongpasta
  • 2 dl vatten
  • 1 msk strösocker

SALTROSTAD FÄRSKPOTATIS

  • 1,8 kg potatis, noggrant sköljd
  • 0,5 dl matolja
  • 1 dl grovsalt

GREMOLATA

  • 0,5 dl olivolja
  • Skal av 1 citron
  • 5 g vitlök, finhackad
  • 2 msk hackad persilja
Gör så här Fräs löken till tomatsåsen i olivolja. Tillsätt tomater, tomatpuré, grönsaksbuljong, vatten och socker. Låt koka i minst en timme. Smaksätt med salt och peppar. Späd eventuellt med lite vatten. Vänd potatisen i olja och salt på bleck. Rosta i 225°C ugn i ca 20 minuter. Vänd gärna potatisarna någon gång under stektiden. Blanda ingredienserna till gremolatan. Skär köttet i skivor. Lägg dem på bleck och värm i 80°C ugn med ångpuffar tills temperaturen är 70°C mellan skivorna. (Kalvköttet går även utmärkt att servera kallt.) Skeda gremolatan över köttet och servera med tomatsås och saltrostad färskpotatis.