Chili con carne på tärnat nötkött

För 10 personer
Ingredienser
  • 1.5 kg Scan nötkött tärnat 1x1 cm
  • 300 g hackad gul lök
  • 1 kg krossade tomater
  • 1 dl chilisås
  • 5 dl vatten
  • ½ dl koncentrerad kalvfond
  • 30 g pressad vitlök
  • 1 röd chilifrukt urkärnad och finhackad
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 kg blandade kokta bönor tex vita
  • 50 g tärnad röd paprika
Gör så här Bryn kött och lök i en gryta. Tillsätt krossade tomater, chilisås, vatten och fond. Smaksätt med vitlök, chili, chilipulver, paprikapulver, salt och peppar. Låt koka tills köttet är mört. Vänd ner bönor och paprika. Smaksätt med salt och peppar och låt koka ytterligare några minuter. Servera chilin med gräddfil och ris eller ett gott bröd.