Falukorv "curry" med grönsakspilaff

För 10 personer
Ingredienser
  • 1.4 kg Scan falukorv strimlad
  • 400 g gul lök strimlad
  • 2 msk gul curry
  • 8 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 30 g hönsbuljong
  • 1 dl outspädd äppeljuice
  • maizena till redning

GRÖNSAKSPILAFF

  • 300 g gul lök hackad
  • 6 dl ris
  • 1 dl olivolja
  • 1.2 liter vatten
  • 30 g hönsbuljong
  • 1 tsk salt
  • 200 g röd paprika tärnad
  • 100 g purjolök strimlad
  • 100 g blekselleri strimlad
  • 1.5 dl russin
Gör så här Fräs lök och curry i olja i en gryta i några minuter. Tillsätt mjölk, grädde och buljong. Smaksätt med äppeljuice, salt och peppar. Lägg i falukorvsstrimlorna och låt koka ett par minuter. Red av med maizena till önskad konsistens. Fräs lök och ris i olja i en gryta i ett par minuter. Tillsätt vatten, buljong och salt. Låt sjuda tills riset är mjukt. Vänd ner grönsaker och russin när det återstår lite vätska. Smaksätt med salt och peppar. Servera korven med grönsakspilaff.