Röd curry med fläskkött, rotfrukter och äpple

Röd curry med fläskkött, rotfrukter och äpple

För 10 personer
Ingredienser
  • 1,5 kg Scan Piggham fläskbog, tärnad 2x2 cm
  • 1 msk röd currypasta
  • 1,5 liter vatten
  • 40 g hönsbuljong
  • 500 g kokosmjölk
  • 1 dl koncentrerad äppeljuice
  • saft av 1 lime
  • 1 citrongräs
  • 3 limeblad
  • 500 g rotfrukter, i mindre bitar
  • 150 g äpple, i klyftor

POTATISPURÉ

  • 2 kg potatis, skalad
  • 7 dl mjölk
  • 50 g smör
  • ½ röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
Gör så här Bryn köttet tills det fått färg. Tillsätt currypasta och låt fräsa i ytterligare någon minut. Häll i vatten och buljong och låt koka tills köttet är mört ca 30 minuter. Tillsätt kokosmjölk, äppeljuice, limejuice, citrongräs och limeblad. Lägg i rotfrukterna och låt koka tills de är mjuka. Vänd till sist ner äpplena och koka dem i ett par minuter. Smaksätt med salt, peppar och en nypa socker. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Häll av vattnet och mosa potatisen. Värm mjölk och smör i en kastrull. Blanda med potatisen och smaksätt med chili, salt och peppar. Servera grytan med potatispuré.