Bratwurst med marinerade bönor, potatis- och lökpytt

För 10 personer
Ingredienser
  • 1.2 kg Scan bratwurst

MARINERADE BÖNOR

  • 700 g blandade kokta bönor tex kidney, kikärtor
  • 200 g haricots verts, förvällda
  • rivet skal och saft av ½ citron
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk grovhackad bladpersilja

POTATIS- OCH LÖKPYTT

  • 1.5 kg potatis, kokt och tärnad
  • 300 g gul lök, hackad
  • 100 g purjolök, strimlad
Gör så här Blanda bönorna med citronskal, -saft och olivolja i en bunke. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner persiljan strax innan bönorna ska serveras.

Bryn korvarna lite. Stek färdigt i ugnen på 175°, ca 8 minuter.

Stek potatis och gul lök i smör i en stekpanna tills de har fått fin färg. Tillsätt purjolöken mot slutet. Salta och peppra. Servera korvarna med bönor och pytt.