Bondomelett med chorizo och tomatsallad

För 10 personer
Ingredienser
  • 800 g Scan chorizo
  • 2 msk matolja
  • 150 g bladspenat, blancherad
  • 300 g gul lök, skivad
  • 1 kg potatis, kokt och tärnad
  • 15 ägg
  • 2 dl mjölk

TOMATSALLAD

  • 250 g tomater, klyftade
  • 50 g rödlök, strimlad
  • 1 msk basilika, strimlad
  • 3 msk olivolja
Gör så här Sätt ugnen på 150°C.

Skiva korven och stek korvskivorna tills de har fått färg. Blanda dem med spenat, lök och potatis i en ugnsform eller bleck.

Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen över. Grädda i ugnen tills omeletten har stannat ca 20 minuter.

Blanda ingredienserna till tomatsalladen i en skål. Smaksätt med salt och peppar. Servera omeletten med tomatsalladen.