Kassler med råstekt blomkål och kokta rödbetor

Kassler med råstekt blomkål och kokta rödbetor

För 100 personer
Ingredienser
  • 7.5 kg Scan Piggham kassler
  • 3 kg rödbetor
  • 4 kg blomkålshuvuden mellanstora
  • 6 röda chilifrukter strimlade (utan kärnor)
  • 3 dl olivolja
  • 2 kg fetaost
  • 2 kg päron

LIMESÅS

  • 2.5 l lätt crème fraiche
  • saft och rivet skal från 5 lime
Gör så här Koka rödbetorna mjuka och skär i klyftor. Skär blomkålen i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller på stekbord och råstek blomkålen tills den börjar få färg. Krydda med salt och peppar. Blanda ner chili och rödbetor. Skär päronen i klyftor och blanda med blomkålen och smula över fetaosten. Skiva kasslern i tunna skivor. Stek på stekbord eller grilla. Servera med limesås och strö ev. lite persilja över. Servera direkt.