Pigghamspett med tomat- och paprikasalsa

För 10 personer
Ingredienser
  • 10 st Scan Pigghamspett
  • 8 röda paprikor
  • 8 tomater
  • 4 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 chili (spansk peppar)
  • 0.5-1 msk balsamvinäger eller rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 4 msk honung
  • 20 basilikablad
  • salt och peppar (gärna svartpeppar)
Gör så här Sätt ugnen på grill. Dela paprikorna och ta ur kärnhuset. Lägg paprikorna med skinnet uppåt i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja, salta och peppra. Grilla paprikorna i ugnen tills skinnet blivit brunt, nästan svart. Tag ut paprikorna och låt dem svalna något, gärna i en plastpåse. Skala paprikorna och skär dem i tärningar. Tag bort kärnhuset på tomaterna, tärna dem i samma storlek som paprikorna. Finhacka löken, basilikan och chilin. Lägg paprikorna, chilin, olivoljan, vinägern, honungen och tomaterna i en skål. Blanda i löken, och den rivna vitlöken. Smaksätt med salt och svartpeppar. Stek eller grilla pigghamspetten ca 5 minuter på varje sida, servera med salsan.