Skinkstek med äppelyoghurt och kryddpotatis

Skinkstek med äppelyoghurt och kryddpotatis

Ungssteka För 50 personer
Ingredienser
  • 7 kg Scan Sous Vide Skinkstek

Äppelyoghurt

  • 1,5 liter Matyoghurt
  • 1,5 dl Konc. äppeljuice
  • 3 st Äpplen, rivna
  • 50 g Citronmeliss

Kryddpotatis

  • 10 kg Potatis, grovstrimlad
  • 1 kg Gul lök, hackad
  • 8 st Vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk Gurkmeja
  • 2 msk Kummin, hel
  • 1,5 msk Salt
  • 2 liter Grönsaksbuljong
Gör så här 1. Äppelyoghurt: Rör ner juicen i yoghurten och tillsätt rivet äpple. Smaka av med salt och peppar. Hacka nästan all citronmeliss grovt och vänd ner. Spara lite till garnering.


2. Kryddad potatis: Lägg potatisen och löken i bleck och krydda. Häll över buljongen så att det täcker. Koka i 200°C ugn ca 25 minuter eller tills potatisen är mjuk.

3. Skiva köttet och lägg i bleck. Värm i kombiugn på 80°C med ångpuffar tills köttet har en temperatur på 70 grader mellan skivorna.

4. Servera köttet med såsen och kryddpotatisen.