Indisk lammgryta

Indisk lammgryta

För 25 personer
Ingredienser
  • 2.5 kg Scan lammkött tärnat
  • 0.5 dl olja
  • 500 g gul lök
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 2 msk chilipulver
  • 2 msk koriander
  • 2 msk Garam Masala
  • 0.5-0.75 dl curry
  • 1.5 msk salt
  • 2.5 dl mango chutney eller aprikosmarmelad
  • 1 l matlagningsyoghurt
Gör så här Värm oljan i en gryta. Fräs lök, pressad vitlök och alla kryddorna tills löken mjuknar. Lägg i köttet och vänd köttet i kryddblandningen. Tillsätt salt och mango chutney. Sjud under lock på svag värme, ca 30 minuter. Rör om ett par gånger under tiden. Rör ner yoghurten. Servera med ris eller potatis, ananasbitar, gurka, mandariner, yoghurt och grönsallad.