Sjömansfalu

För 25 personer
Ingredienser
  • 2.5 kg Scan falukorv
  • 1.5 kg morötter
  • 6 kg potatis rå
  • 750 g purjolök
  • 5 l köttbuljong
  • 2.5 dl senap
  • 1.5 tsk svartpeppar grovmalen
  • persilja finhackad
Gör så här Skala och skiva morötter, potatis och purjolök. Koka upp buljong, senap och svartpeppar och lägg i morötterna. Koka 5 minuter. Lägg i potatisen. Koka 5 minuter till. Tillsätt purjolöken. Låt koka ytterligare ca 5 minuter. Varva i bleck de förvällda morötterna, purjolöken och potatisen med falukorven. Översta lagret ska vara potatis och grönsaker. Häll över buljongen. Tillaga i 150°C ugn ca 20 minuter. Strö över finhackad persilja före serveringen.