Lammgryta med varm morot- och kanelsallad

För 25 personer
Ingredienser

MARINAD

  • 750 g gul lök grovhackad
  • 30 g smör
  • 3 dl Santa Maria pineapple salsa
  • 1 dl Santa Maria mango chutney
  • 1.5 msk sambal oelek
  • 1 msk spiskummin malen
  • 1 tsk kardemumma malen
  • 6 lagerblad
  • 1 tsk kryddpeppar malen
  • 2.5 l köttbuljong
  • 2.5 kg Scan tärnat lammkött
  • 1 l köttbuljong
  • 4 msk maizena
  • 1 dl bladpersilja hackad

MOROT- OCH KANELSALLAD

  • Grönsaksbuljong att koka morötterna i
  • 10 st kanelstänger
  • 1.5 kg morötter stavar
  • 500 g bladspenat färsk
  • 100 g smör
  • 1 dl honung flytande
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar malen
  • 1¼ l matlagningsyoghurt
Gör så här Fräs lök i smör. Tillsätt alla ingredienser till och med kryddpeppar till marinaden och fräs i några minuter. Tillsätt buljongen och koka upp. Kyl. Tillsätt köttet och marinera gärna över natten. Koka upp grytan och tillsätt köttbuljongen. Koka på svag värme tills köttet är klart, ca 35 minuter. Red av med maizena utrört i lite vätska. Tillsätt persilja. Koka upp grönsaksbuljong och kanelstänger och låt koka ca 15 minuter. Tillsätt morötterna och koka dem tills de är mjuka, ca 7 minuter. Tillsätt bladspenaten och häll snabbt av buljongen. Smält smöret och tillsätt honungen, salt och peppar. Ringla smörblandningen över morotssalladen. Servera med ungsstekt klyftpotatis eller ris. Toppa med matlagningsyoghurt.