Kalvfrikassé med kokt potatis

För 25 personer
Ingredienser
  • 3 kg Scan kalvkött tärnat
  • 3 l vatten
  • 300 g gul lök skalad
  • 2 msk salt
  • 1 tsk vitpepparkorn

SÅS

  • 5 dl vatten
  • 0.75 dl ättika
  • 0.75 dl socker
  • 60 g dillkvistar
  • 2.5 kg sky
  • 2 tsk buljongpulver
  • 135 g vetemjöl
  • 7.5 dl mjölk
  • 100 g dill finklippt
Gör så här Blanchera köttet. (Köttet läggs i kokande vatten som får koka upp. Därefter hälls vattnet med skummet av). Tillsätt nytt vatten, lök, salt och peppar. Sjud köttet tills det känns mört ca 1 1/2 tim. Sila ifrån skyn, använd det till såsen. Sås: Koka upp vattnet, ättika, socker och dillkvistar. Sila ifrån dillen. Koka upp sky, buljongpulver och ättiksblanding. Red av med vetemjölsredningen. Tillsätt mjölken och den klippta dillen. Lägg i köttet och smaksätt ev med mer salt och peppar.