Tacogratäng med köttfärs

För 20 personer
Ingredienser
  • 2.5 kg Scan nötfärs
  • 500 g lök
  • 500 röd fryst paprika
  • 800 g krossad tomat
  • 70 g tomatpuré
  • 120 g tomatsalsa, het
  • 30 g köttbuljongpulver
  • 375 g nachochips
  • 475 g gratängost
  • chilipeppar
  • paprikapulver
Gör så här Skala och tärna löken. Bryn köttfärs och lök i olja. Tillsätt paprika krossad tomat, tomatpuré, tomatsalsa och köttbuljongpulver. Koka en tjock köttfärsröra. Krydda ordentligt. Lägg 185 g nachochips i botten på GN-blecket. Häll 3,3 kg köttfärsröra/GN-bleck. Strö gratängost över köttfärsen, smula resterande nachochips över. (Alternativ: lägg hela nachips på köttfärsen och avsluta med ost. Gör det dock svårare att dela.) Gratinera i ugn på hög värme (ca 175°-200°C) tills ost och nachochips har fått färg. Servera med ris och en gräddfilssås.