Glädjande Lammroulad

För 10 personer
Ingredienser
  • 1.5 kg Scan Lammroulad Sous Vide

TILLBEHÖR

  • 5 st morötter
  • 1 stor rotselleri
  • 1.2 kg vinsyrad kål på burk
  • 1.5 dl crème fraiche
  • strimlad persilja

SÅS

  • 5 schalottenlökar
  • 10 vitlöksklyftor rostade
  • 1 l rött vin
  • 1.2 l lammfond
  • 1.2 l kalvfond
  • sous vide fond
  • 3 kvistar färsk rosmarin
  • smör
  • salt och peppar
  • citron
  • socker
Gör så här Sås: Finhacka och fräs lök och vitlök, tillsätt vinet och låt koka in till hälften. Häll i kalv- och lammfond inklusive sous videfonden samt rosmarinkvisten. Koka till simmig konsistens och sila såsen. Skär morötterna och rotsellerin i brunoise, dvs i mm-små tärningar och blanchera dem. Värm köttskivorna i såsen, lyft upp dem och montera smör i såsen. Tillsätt rotfrukterna och smaka av med citron, salt och peppar och en nypa sockar. Kålen värms och monteras in med crème fraichen.