Kassler med fruktig spenat

För 25 personer
Ingredienser
  • 3¼ kg Scan kassler skivad (0,5 cm tjocka skivor)
  • eller Scan kassler hel

POTATISSALLAD

  • 5 kg kokt potatis delad i bitar
  • 500 g rödlök strimlad
  • 200 g kapris
  • 1.5 dl olivolja
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • salt och nymald svartpeppar

FRUKTIG SPENAT

  • 150 g gul lök hackad
  • 2 msk smör
  • 200 g apelsiner filéer
  • 1 dl aprikoser hackade
  • 2 kg spenat
Gör så här Blanda potatissalladen i en skål. Fräs löken i smör några minuter utan att den får färg. Tillsätt därefter frukterna och spenaten, blanda och fräs samman i 1-2 minuter. Servera kasslern med potatissallad och fruktig spenat. Serveringsportion: kassler 110 g, potatissallad 220 g, spenat 90 g. 357 kcal/portion=kJ 1502