Saffransgryta med kassler

För 10 personer
Ingredienser
  • 1.2 kg Scan kassler skivad
  • 2-3 st fänkålshuvuden
  • ca 1.5 kg potatis
  • 3 gula lökar
  • 10 vitlöksklyftor
  • ca 2 l kraftig hönsbuljong
  • 3 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 2 g saffran
  • salt och peppar
Gör så här Ansa och skär fänkålen i skivor (spara vippan). Skala och skär potatisen i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg alla ingredienser i en vid gryta eller traktörpanna och häll på buljong så det precis täcker ingredienserna. Koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg på kasslerskivorna ovanpå och låt koka tills potatisen känns mjuk. Servera i en djup tallrik. Dekorera med fänkålsvipporna.