Svamprisotto med grillad Kebab

För 25 personer
Ingredienser
  • 2.5 kg Scan Kebab grillad och skuren
  • 0.5 dl olja
  • 1.2 kg skivad färsk svamp
  • Saft och finrivet skal av 2 citroner
  • 1 kg finhackad gul lök
  • 1.25 kg avorioris
  • 5 dl vitt vin
  • 2 liter varm grönsaksbuljong
  • 500 g riven ost 17 %
  • 2 dl finhackad persilja
Gör så här Knaperstek köttet i lite olja på stekbord. Ta upp och låt rinna av. Fräs svampen tills den har fått fin färg. Salta, peppra och tillsätt citronsaft och -skal. Låt koka ihop i ett par minuter. Fräs löken i resten av oljan i en gryta. Tillsätt riset och späd med vin och varm buljong. Låt sjuda under omrörning i 20 minuter. Vänd ner köttet, svampen, osten och persiljan. Smaksätt med salt och peppar.