Ugnsrostade medelhavsgrönsaker med färsbiffar

För 25 personer
Ingredienser
  • 3.5 kg Scan Pannbiff MAXI, 40 g
  • 8 auberginer i tjocka skivor
  • 1.4 kg gul och grön squash i tjocka skivor
  • 8 röda paprikor, i mindre bitar
  • 8 rödlökar, i klyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1.5 kg små tomater, halverade

SÅS

  • 1.5 l matlagningsyoghurt
  • 2 dl soltorkade tomater
  • 2 dl hackad, färsk basilika
  • 15 vitlöksklyftor, hackade
Gör så här Lägg aubergine, squash, paprika och rödlök i bleck. Vänd grönsakerna i olivolja. Salta och peppra väl. Stek i ugn 225°C i ca 20 minuter. Tillsätt tomathalvorna och stek ytterligare 10 minuter. Lägg färsbiffarna i bleck. Värm i kombiugn i 175°C i 10-15 minuter. Gärna med lite ånga. Blanda ingredienserna till såsen. Servera biffarna på en grönsaksbädd och lägg en klick sås ovanpå.