Julkassen från Svenska gårdar

I samarbete med Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus och Nationalmuseum har vi gjort det enklare att uppleva julen tillsammans med dina närmaste – här kommer julbordet hem till ditt eget middagsbord.

Julkassen är fylld med traditionellt julmatshantverk med gastronomisk touch i form av svenska råvaror och charkuterier från Scan och en julbordsmeny tillagad och signerad av krögaren Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus och Nationalmuseum med både klassiska och nutida smaker.

Fredrik ger dig sina egna tips på tillbehör som du kan komplettera med för att kunna servera ett komplett julbord för 2–4 personer.

Beställ via foodora

Allergener

Kan innehålla spår av nötter. Saffranspannkakan innehåller mandel.
För mer info om innehållet,
kontakta matforum@hkscan.com, telefon: 020-59 59 77.


Din påse innehåller alla de här godsakerna!

Nationals inlagda sill · Fredriks Långbrosill
Julens gubbröra · Klassisk skagenröra
Nationals hemrökta lax · Läckökorv · Julkryddad fläsksida Griljerad rapsjulskinka · Janssons frestelse Nationals köttbullar · Lättrökta prinskorvar Pepparrotssmetana · Grönkålssallad med äpple och honung Gotländsk saffranspannkaka med björnbärssylt

Tips på tillbehör från Fredrik Eriksson:

Nykokt delikatesspotatis, vällagrad svensk ost t.ex. västerbottensost eller cheddarost, svenskt smör och din favoritsenap. I brödkorgen lägger ni förslagsvis hemlagat vörtbröd, knäckebröd och tunnbröd. Glöm inte kylda drycker, såväl med som utan alkohol.
Det är gott om protein i vår julkasse så komplettera gärna med lite grönkål, brysselkålssallad, Ingrid Marie-äpplen och någon trevlig gurkinläggning.

Tänk på att ta till vara på allting. En liten laxbit på morgonkvisten smakar fantastiskt och till kvällen är det extra gott med en köttbullesmörgås, no waste! Tänk dock på att när mat stått framme så påverkas hållbarheten.