Burgarkassen från svenska gårdar

Sveriges godaste burgare?

Vi på Scan och Jureskogs har mycket gemensamt - bland annat älskar vi snabbmat och speciellt burgare! Färsen i Jureskogs burgare har vi utvecklat tillsammans och den kommer från mjölkkor på svenska gårdar. Det ger en burgare med extra mycket smak som är snällare mot klimatet*. Med innehållet i den här kassen och Johan Jureskogs experttips kan du nu själv fixa en äkta High Five på hemmaplan - get ready to impress!

Innan tillagning

Köttfärs är en känslig färskvara. Ta den direkt från kylen när du ska tillaga den. Salta och peppra - inga andra kryddor behövs. 

Förbered tillbehören så du har dem nära till hands. Värm den talgkokta löken i micron ca 10 sekunder på full effekt. Den behöver bara bli lite ljummen.

Tillagning

Stek gärna burgaren. Då går köttjuicerna ner i stekpannan och blir som en karamell i stället för att det rinner ner i grillen. 

Det är bäst med en stekpanna i rostfritt stål eller gjutärn eftersom den nästan ska upp i maxemperatur. Tillagningen av själva burgaren går väldigt snabbt. 

Har du två stekpannor så förbered gärna en till som du använder för att rosta brödet medan burgaren vilar.

Du behöver inget stekfett i pannan. Fettet i burgaren räcker. När pannan är riktigt varm lägger du i de två burgarna och trycker till dem ordentligt med en stekspade. Det gör inget om de går sönder lite.

När du ser att karamelliseringsprocessen har börjat i stekpannan så är det dags att vända. Det är viktigt att du får med hela stekytan i vändningen, för maximal smak!

Lägg på osten, bägge sorterna. Värm upp metallstekspaden lite och tryck sedan på osten så smälter den snabbare.

Gör en dubbelpuck genom att lägga den andra burgaren ovanpå osten. Lägg upp på en tallrik och låt vila. Burgarna ska vara genomstekta.

jureskog 03 hamburgekasse scan kampanj
jureskog 02 hamburgekasse scan kampanj

Montering

Sätt på stekpanna nummer 2 och rosta brödet på snittytorna, utan fett i pannan.

Skär av toppen av spritspåsen med tryffel-aiolin och spritsa både på under- och överdelen av brödet.

Lägg på pickles på det undre brödet och den talgkokta och rostade löken på överdelen. Lägg på dubbelburgaren och sätt sedan ihop din High Five., 

Ät direkt - då är burgaren som godast!


Allergener

Ägg, gluten, laktos, mjökprotein & vitlök


FÄRSKVARA - VIKTIGT!

Burgarkassen innehåller rå köttfärs som är en känslig råvara med mycket begränsad hållbarhet. När du får din leverans måste du lägga in burgarna i kylen (max +4 grader) eller tillaga dem direkt. Tänk på att köttfärs alltid ska genomstekas.

ATT TÄNKA PÅ OM DU GRILLAR BURGAREN

Platta ut burgaren på en tallrik, innan du lägger den på grillen. Se till att grillgallret är riktigt rent, så att inte burgaren fastnar. Och tänk på att grillen ska vara riktigt het!

BRA MAT FRÅN SVENSKA GÅRDAR

I över 100 år har Scan varit Sveriges kött- och charkuterimästare. Vi tror på bra mat från svenska gårdar med svensk kvalitet i smak, hantverk och djuromsorg. Därför kommer alla våra produkter från djur som är födda, uppfödda, slaktade och styckade i Sverige. Kärnan i vår verksamhet är hantverket och kontrollen över hela kedjan - från gård till gaffel. I nära samarbete med Sveriges bästa gris-, lamm- och nötbönder erbjuder vi ansvarsfullt tillverkade produkter. 

*Köttfärsen i Jureskogs burgare har utvecklats i samarbete med Scan och kommer från svenska mjölkkor. Mjölkkor och deras kalvar ger 35–50% lägre utsläpp av klimatgaser jämfört med specialiserad nötköttsproduktion, eftersom mjölkkornas klimatutsläpp fördelas på både mjölk och kött. 

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här