Kotlettrad
Kotlettraden eller sadeln sitter längs lammets rygg.
Lamm

Kotlettrad

5
Marmorering
50
Mörhet

Lammsadel, lammrygg, lammkotlett eller lamm-racks. Kärt lamm har många namn. Men smaken är alltid densamma. Rik och med bra textur


Blodig

58 °C
Medium

60 °C
Välstekt

70 °C
Teknik

FYRA TIPS FÖR KOTTLETTRAD OCH RACKS

Kotlettrad är perfekt att grilla hel, generöst kryddad med örter.

Grilla hela lammracks på grillen eller i ugnen för att sedan skiva upp köttet i kotletter

Racks går även att binda ihop till en ring innan stekning till en så kallad lammkrona.

Lammytterfilé enkelt att tillaga eftersom det är mört och gott. Passar att grilla hel eller i portionsbitar.

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
KALVENTRECÔTE

MEN, VAD ÄR DET?

Kotlettraden består normalt av två delar, kotlett och sadel, och sitter längs lammets rygg. Sadeln är den bakre delen och består av fillé och ytterfilé. Allt oftare styckar man ut filéerna men sadeln kan också sågas med ben till enkel eller dubbelkotletter. Lammracks eller frenched lamb racks är kotlett med långa renskurna revben och styckas från den främre delen av kotlettraden.