KONTAKTA OSS

Vanliga frågor med svar

Vi har sammanställt de vanligaste frågor och besvarat dessa för att kunna hjälpa dig ifall du undrar över något.

I Scanprodukterna så är det alltid 100% svensk köttråvara. Fött, uppfött och slaktat i Sverige.

Det finns inte något med gluten eller laktos i receptet.

Rökarom är riktig rök som passerat genom vattenånga och som bildat ett rökkondensat. Rökkondensatet innehåller samma smakämnen och samma konserverande ämnen som riktig rök. Dock utan mindre hälsosamma ämnen som tjära. Rökningen sker i helt slutna system vilket gör att man inte har några utsläpp och dessutom går det åt en femtedel så mycket flis jämfört med traditionell rökning.

Förutsatt att det inte är råkorv så är vår korv inte rå och det är många som äter den som den är. Vi rekommenderar dock alltid att man tillagar den för smakens skull.

I de av våra produkter som innehåller druvsocker så är druvsockret alltid utvunnet ur majs om inget annat anges.

Vid vacuumöring är det köttets egna enzymer som mörar produkten i en vacuumförpackning. Produkten blir mörare hela tiden fram till bäst före datum.

Vi försöker att minimera användandet av E-nummer i våra produkter så långt vi kan. Men vissa kan man inte ta bort då det gäller produktsäkerheten. En sådan är E250 Natriumnitrit är en blandning koksalt och nitrit. Nitrit kan bildas av nitrat som finns naturligt i t.ex. rödbetor och spenat. Hämmar tillväxten av bakterier i produkten.

Det finns flera olika varianter: Naturskinn är fjälster av fårtarm eller svintarm, kollagentarm finns som tunt skinn på vissa korvar och även som tarm. Plasttarmar på falukorv. Skaltarm av Cellulosa på skinnfri korv.

Vid öppnad förpackning gäller inte bäst före datum. 

  • Kött skall rumstempereras, gäller både nöt och gris.
  • Frysta Hamburgare och schnitzlar ska tillagas från fryst.
  • Jul- /fläsk- och/eller köttkorv kan antigen värmas hel med plastskinnet eller utan. Bör sjudas sakta, tillsätt gärna salt, peppar och ett lagerblad i spadet om skinnet är borta. Korven är inte rå utan ska bara värmas, i fördel i skivor enligt ovan för en doftupplevelse.