Benny är Årets Butcher

Scans egen styckmästare Benny Granqvist utsedd till årets Butcher.

Under fredagen den 26 april annonserades Årets Butcher i the Butcher Prize. Vinnaren 2019 är Scans egen styckmästare Benny Granqvist som med sin passion att inspirera, utbilda och enbart leverera det allra bästa, kammar hem förstaplatsen.

 

The Butcher Prize är ett pris som skapats av Lively Wines och Schwarz Wein i syfte att lyfta yrkespersoner och företag som arbetar med kött och samtidigt främjar en mer hållbar köttkonsumtion. Förhoppningen är också att kunna visa på all den kunskap som finns runt om i Sverige och prisa de som genom sitt hantverk lyckas inspirera och förändra vår köttkonsumtion. I juryn för tävlingen sitter krögaren och kändiskocken Christian Hellberg, matjournalisten Tove Oscarsson Henckel och Henning Kvick, köttkunnig färskvaruspecialist hos grossisten Menigo och författare till boken ”Meat cravings”.

"Det är verkligen en stor ära att bli utsedd till årets Butcher! Jag är stolt över mitt yrke och känner ett enormt intresse och engagemang för svenskt kött och alla de mervärden som kommer med det. Det känns väldigt roligt att detta uppmärksammats och till och med tilldelats ett pris", säger Benny Granqvist, styckmästare på Scan.