DEN MÄKTIGA KORVEN

I alla kök, över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Vi har hämtat inspirationen från mattraditioner i hela världen, från skickliga kockar och matkreatörer: Från grillkorvar, kryddiga korvar, råkorv och inte minst världsnyheten Korvish.

 

Allt är en del av utvecklingen mot nya fräscha smaker och en spännande variation. Så, varför inte upptäcka dina nya korvfavoriter nu när det är grilltider? Oavsett vilken korv du lägger på grillen är en sak säker: En korv från Scan innehåller enbart svenskt kött.

 

Klassikern grillkorv

Den klassiska svenska grillkorven står sig bra i konkurrensen med de mer exotiska. Tjock eller smal, eller med bacon och ost. En riktig god svensk grillkorv är aldrig fel.

 

Grillkorv halloumi som är en smal och smakrik korv av svenskt kött smaksatt med ost från Cypern, vilket ger en perfekt smakkombination för såväl grillen som stekpannan.

 

006 MaktigKorv

Kryddigare korvar

Alla Scans korvar innehåller bara svenskt kött. Men korv är ju världens mat. Därför hämtar våra kryddiga korvar sina smaker från hela världen: Chorizo, Kolbasz, Merguez och Salsiccia är några av dem. Testa att grilla Chorizo eller Kolbász med hemmagjord paprikasalsa.

Råkorv

Det är precis vad det låter som. Råkorv är en korv som inte är värmebehandlad, till exempel rökt eller kokt. Det är med andra ord en färskvara även om de tack vare en lätt syrning har ganska lång hållbarhet. Scans råkorvar har också ett mycket högt köttinnehåll. Lägg till det spännande kryddblandningar och du har en perfekt korv för grillen.

2 3 OmOss

Om oss

Vi tror på bra mat från svenska gårdar. 

Läs mer
2 3 KottGuiden

Köttguiden

Ta del av kött, tillagning och teknik.

Läs mer
2 3 Produkter

Våra produkter

Här kan du läsa om alla våra produkter

Läs mer
2 3 SmakenAvSverige

Smaken av Sverige

Bonden, styckaren och lärlingens resa genom Sverige.

Läs mer

Få mer kunskap

Teknik

Steka

Teknik

Oxsvans