BARNSLIGT LÄTT GRILLANDE

Låt barnen vara med, eller ta fram ditt inre barn. Det är lätt att grillande blir en exkluderande lek bara för vuxna. Men så behöver det naturligtvis inte vara. Det finns massor av bra och fina recept som alla barn av alla åldrar kan ta till sig av.

Gör salladen roligare

Skär ner några äpplen i salladen som du lägger på hamburgaren. Vips, så har du en helt ny hamburgare! Recept: Blanda ihop 1 dl majonnäs, 1 urkärnat och rivet äpple, 1 tsk cidervinäger och salt.

mint

Gör en egen ketchup

Det är superenkelt att sätta egen prägel på det röda guldet! Ett tips är att blanda 1 dl ketchup med 3 msk spiskummin, det blir supergott!

Spett och spjut

Gör dina egna eller köp färdiga från Scan. Blanda olika och smaka av varandra.

 

Här är en yoghurtsås som är god att ha på grillspetten innan servering: Blanda ihop 1 dl turkisk yoghurt, 2 msk finstrimlad mynta, 2 tsk flytande honung och salt.

 

Grilla gurka och melon

Gör ett spett med tomater och gurka. Grilla melon och gör en sallad. Så blir grönsakerna mer spännande!

GRILLAD MELONSALLAD

1⁄2 galiamelon, urkärnad och skuren i klyftor

70 g ruccola

1 msk pressad citronjuice

1 1 ⁄ 2 msk olivolja

1 ⁄ 2 dl solroskärnor

Olja och salt

 

Gör så här: Ringla lite olja och salt på melonklyftorna och grilla de på hög temperatur till fin färg. Skär sedan bort skalet och tärna den. Blanda melonen med ruccolan, citronjuicen och olivoljan. Strö över solroskärnorna och lite flingsalt.

Korvar på grillen

Varför inte upptäcka dina nya korvfavoriter nu när det är grilltider? Oavsett vilken korv du lägger på grillen är en sak säker: En korv från Scan innehåller enbart svenskt kött.

Läs mer om våra olika korvar för grillen.

Grillade primörmorötter med paprikadip

12 små primörmorötter, ansade

Olivolja och salt

 

Paprikadip:

1 1⁄2 dl creme fraiche

100 g rostad paprika, finhackad

Salt

 

Gör såhär: Ringla lite olja och salt på morötterna och grilla dem på hög temperatur till fin färg. Blanda paprikan med creme fraichen och smaka av med salt. Servera morötterna med dippen.

 

carrot

Få mer kunskap

Grilla

Bog

Vem älskar inte råbiff? Men hur får man till det hemma? Och vilket kött ska man välja? Om du frågar oss är den magra detaljen bog det enda rätta...