Bacon och ärtig lättcarbonara

Bacon och ärtig lättcarbonara

För 4 personer
Ingredienser
  • 2 pkt Må Gott Kotlett bacon à 120 g
  • 350 g penne pasta
  • 2 dl gröna ärtor
  • 2 äggulor
  • 1½ dl mjölk 3%
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • ½ dl färsk riven parmesanost
  • svartpeppar
Gör så här Koka pastan i saltat vatten tills den är nästan färdig, häll i ärtorna och koka upp. Stek baconet i en stekpanna, gärna med non-stickyta, så behöver du inget matfett. Häll av vattnet från pastan och ärtorna, lägg tillbaka dem i kastrullen. Blanda äggulor, mjölk och vitlök, rör ner i pastan över låg värme. Rör i parmesanosten och krydda med svartpeppar. Servera genast med stekt bacon. Näringsvärde per portion: 2100 kJ (500 kcal), 14 g fett