Strimlad kotlett med salladsknyten

Strimlad kotlett med salladsknyten

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan Piggham Kotlettrad benfri
  • 1 msk solrosolja
  • 2 salladsblad
  • 1 knippe mynta
  • 1 knippe dill
  • 2 lime
  • chiliflakes

SÅS

  • 4 msk fisksås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk socker
  • 1 msk koriander
  • 1 dl limesaft
Gör så här Skär långa strimlor av kotletten på längden. Plocka sallad, mynta och dill. Lägg i "buketter" på ett fat. Skär limen i klyftor. Rör samman ingredienserna till såsen. Stek köttet i olja på hög värme i 3 min. Salta och strö på lite chiliflakes. Lägg köttet på fatet och dekorera med limeklyforna. Rör samman ingredienserna till såsen och servera den i "doppvänlig" skål vid sidan om. Vid bordet fyller man salladsbladen med mynta och dill, viker ihop till små knyten och doppar i såsen. Servera tillsammans med köttet.