Vietnamesisk nudelsoppa

Vietnamesisk nudelsoppa

Koka För 4 personer
Ingredienser
  • 250 g Scan Piggham griskött tex grytbitar
  • 2 tsk torkad chiliblandning
  • 2 vitlöksklyftor skivade
  • 1 msk smör
  • 8 dl oxbuljong
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk sojasås
  • 1 stjärnanis eller 1 krm torkad fänkål
  • ½ tsk malen ingefära
  • 125 g äggnudlar
  • salt
  • 1 limefrukt
  • purjolök
Gör så här Skär köttet i små tärningar. Fräs dem tillsammans med chili och vitlök i smör i en gryta. Tillsätt buljong, vinäger, soja, stjärnanis och ingefära. Låt sjuda tills köttet är mört, cirka 25-60 minuter beroende på vilket kött man använder. Koka nudlarna mjuka i lättsaltat vatten. Lägg nudlarna i soppan och pressa i limesaft. Garnera med tunt skivad purjolök. Servera nudelsoppan i djupa skålar.