Chorizo Gumbo med räkor och chilli

Chorizo Gumbo med räkor och chilli

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 4 st Scan chorizo-korv
  • 1 dl vildris
  • 1 dl korngryn
  • ½ dl ärter
  • ½ dl majs
  • 6 tomater
  • 20 oskalade frysta räkor

SÅS

  • 1 röd paprika
  • 1 selleristjälk
  • ½ spansk peppar
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • saften av 1 lime
  • skalen av räkorna
Gör så här Skär chorizon i tärningar. Stek i het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Ansa och tärna paprika, selleri, spansk peppar, lök och vitlök till såsen. Blanda i en mixer med hönsbuljong, vitt vin och lime. Mixa slät och koka med räkskal ca 20 minuter, sila därefter. Lägg räkorna i gumbon och sjud i 2 minuter. Koka vildriset och korngrynet enligt förpackningsanvisning. Värm ärtor och majs i riset. Skär tomaterna i tärningar. Blanda chorizo, sås och risblandning. Krydda med salt och peppar. Hetta upp och servera.