Pasta med chorizo, lime och spenat

Pasta med chorizo, lime och spenat

KokaSteka För 11 personer
Ingredienser
  • 2 Scan Red Hot Chorizo
  • 250 g pasta
  • 100 g frysta eller färska sockerärter
  • 1 fänkål
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • Skal och saft av 2 limefrukter
  • 100 g hyvlad parmesan
  • 1 påse späd spenat 80 g
Gör så här Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt sockerärterna koka med den sista minuten av pastans koktid. Ansa och finstrimla fänkålen. Fräs den med vitlöken i några minuter i olja. Tillsätt limesaft samt skal och låt koka tills fänkålen är mjuk. Skär chorizon i tunna skivor och hetta upp dem i en stekpanna. Låt pasta och sockerärter rinna av och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt fänkål, chorizo och parmesan. Hetta upp och smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenaten före serveringen.