Entrecôte med ratatouille, örter och chévremousse

Entrecôte med ratatouille, örter och chévremousse

För 4 personer
Ingredienser
  • 4 Scan entrecote eller ryggbiff i skivor ca 600 g
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 tsk timjan

Ratatouille

  • 1 gul lök
  • 2 paprikor i olika färg
  • 1 squash
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tomater
  • smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 8 hela kärnfria oliver

Chévremousse

  • 2 dl lätt créme fraiche
  • ca 75 g mosad chèvre eller fårost
  • ½ tsk stött rosmarin
  • salt
  • peppar
Gör så här Skala löken och kärna ur paprikorna. Skär alla grönsaker i bitar. Fräs först lök sedan squash och pressad vitlök, därefter paprikor i smör i en stekpanna 5 minuter. Lägg ner tomater, salt, oregano och oliver. Blanda samman moussen för hand eller med en stavmix. Stek köttskivorna i smör i en stekpanna ca 3 minuter per sida. Salta, peppra och strö över timjan. Servera köttet med ratatouille, chèvremousse och ugnsbakade potatisklyftor. Garnera med färsk timjan.