Olivstekt skinkschnitzel med rostad sötpotatis och honung- och limeyoghurt

Olivstekt skinkschnitzel med rostad sötpotatis och honung- och limeyoghurt

StekaUngssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan Rapsgrisskinka
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 msk rapsolja

Sötpotatis

  • 2 sötpotatis
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 1 rödlök
  • olivolja

Honung- och limeyoghurt

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 lime
  • 1 msk honung
  • 1 tsk chiliflakes

Oliver o Kapris

  • 12 stora oliver
  • 2 msk kapris
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk kalvfond
Gör så här Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva sötpotatisen och rödlöken. Blanda med olivolja, timjankvistar, salt och peppar. Baka i ugn i ca 30 min.

Skär skinkan i skivor och banka ut till schnitzlar. Vänd i potatismjöl och stek i rikligt med rapsolja. Dela oliver och blanda med kapris, pudra över potatismjöl och stek i samma panna. Stek frasiga, lyft ur pannan och slå i vittvin, kalvfond och koka ur pannan. Häll skysåsen över schnitzlarna vid servering.

Blanda matlagningsyoghurt med pressad lime, honung, chiliflakes och servera till.