Cheeeeeezzyyy burger med sötpotatis fries

Cheeeeeezzyyy burger med sötpotatis fries

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • ½ kg Scan Nötfärs eller Högrevsfärs
  • 300 g Scan Fläskfärs
  • 4 st Brioche bröd
  • 4 msk Cheddar cheese sause
  • 4 msk Tjocka skivor mellanlagrad ost
  • 150 g Blåmögelost
  • 4 st Saltgurkor, skivade på längden
  • 2 st Tomater i tunna skivor
  • Ketchup, efter tycke
  • Salt
  • Peppar

Sötpotatis fries

  • 2 kg Sötpotatis, strimlad
  • 1-2 dl Potatismjöl
  • Olja
  • Salt
Gör så här Blanda ihop de två färserna noga. Gör 8 bollar om ca 100 g, platta ut dem mellan plastfilm så att de blir ca 4-5 mm tjocka. Låt burgarna vila någon timme i kylen.
Grilla bröd och burgare. Krydda burgarna med salt och peppar. När burgarna är vända, lägg på de tjocka ostskivorna på 4 av burgarna och låt skivorna smälta in lite.
Bygg sedan hamburgaren från bottenbrödet:
cheddar cheese sauce, tomat, burgare med ost, nästa burgare och toppa upp med bitar av blåmögelost, saltgurka, ketchup och överdelen av brödet på toppen.
Servera tillsammans med sötpotatis fries och kanske lite klassisk dip:
Ketchup med peppar.

Sötpotatis fries:
Blanda sötpotatisstrimlor med potatismjöl, skaka av mjölet.
Fritera sötpotatisen i olja omgångsvis:
Först i 150°C i 2-3 minuter, lägg på hushållspapper och låt oljan rinna av, gör om tills alla strimlor är förfriterade.
Fritera igen på 190°C i några minuter tills de får färg, salta och servera.