Järpish på koreanska kimchi fried rice och rostad lök

Järpish på koreanska kimchi fried rice och rostad lök

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 1 pkt Scan Järpish Lime & Chili
  • 1 pkt bacon, strimlad
  • 2 dl kimchi, tärnad
  • ½ st gul lök, tärnad
  • 1 st morot, grovriven
  • 3-4 msk "juice" från Kimchi
  • 1 msk japansk soja
  • 1-2 msk koreansk chilipasta - Gochujang
  • 6-7 dl kokt ris, gärna rundkornigt
  • ½-1 msk sesamolja
  • salt
  • peppar
  • 4 st stekta ägg
  • 2 msk rostad lök
Gör så här Krama ur Kimchin och spar vätskan. Hetta upp en panna och stek bacon halvkrispigt. Stek även järpisharna i separat panna. Lägg sen i den utkramade kimchin, lök, morot och kimchijuice i baconpannan, stek i några minuter så att det blir lite krispigt. Tillsätt därefter soja och chilipasta, rör om och tillsätt riset, stek i ca 5-10 min under omrörning tills riset separerar. Vänd i järpishar och smaka av med sesamolja, salt och peppar. Stek ägg separat, lägg sen upp ris med Järpish, toppa med ägg och rostad lök.