Jäpish på vitlöksflatbread morots & ingefärspuré med syrlig tomatsallad

Jäpish på vitlöksflatbread morots & ingefärspuré med syrlig tomatsallad

KokaSteka För 4 personer
Ingredienser
  • 1 pkt Scan Järpish Lime & Chili
  • 4-8 bitar flatbread - se nedan
  • 1 sats morots- & ingefärspuré - se nedan
  • 1 sats citrus- & tomatsallad - se nedan

Flatbread

  • 1 st pizzadeg på rulle
  • 1 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök, finriven
  • 1 dl salladslök, tunt skivad
  • salt
  • peppar

Puré

  • ½ kg morot, skalad och skurna i bitar
  • 1 klyfta vitlök, krossad
  • ½-1 msk ingefära, finriven
  • 100 g färskost
  • 1-2 msk citronsaft
  • salt

Sallad

  • 3 st citroner
  • 250 g blandade cocktailtomater, halverade
  • 1-2 st salladslökar, skivade
  • 1-2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Gör så här Flatbread: Rulla ut degen och dela den i 5 cm breda strimlor. Blanda ihop 1/2 dl olja, vitlök och salladslök, krydda med salt & peppar. Pensla resterande olja på "brödstrimlorna" och stek dem i panna 2-3 min per sida på medelhög värme. Lyft ur pannan och pensla på vitlöksolja och servera. Puré: Lägg morötterna och vitlök i en kastrull, täck med vatten och salta. Koka upp och sjud i 10-15 min tills morötterna är mjuka. Sila av vatten och lägg sen i mixern, mixa slät med ingefära, färskost och smaka av med citron och salt. Sallad: Filéa citronen och blanda med tomater, lök och olivolja, smaka av med salt och peppar. Stek Järpisharna. Bred puré på nystekta flatbread, lägg på Järpish och toppa med sallad.