Rullat äppelfläsk med julskinka i tunnbröd

Rullat äppelfläsk med julskinka i tunnbröd

För 4 personer
Ingredienser
  • 100 g Scan rimmat stekfläsk, strimlat
  • 2 msk smör
  • 2 gul lök, klyftade
  • 2 syrliga äpplen, klyftade
  • 2-3 msk äppelcidervinäger
  • salt
  • 3-4 dl kruspersilja, hackad
  • 6-8 skivor Scan julskinka
  • 1 dl grov julsenap
  • 3-4 tunnbröd
Gör så här Hetta upp en panna med smör, stek fläsket knaprigt och lyft ut och låt rinna av på papper. Stek lök och äpplen i det överblivna fettet, krydda med vinäger och salt. Späd med mer buljong om det behövs, smaka av med salt och peppar.

Lägg ut tunnbröd, bred lite senap på, lägg på skinka och persilja och toppa med äpple & lökröran. Rulla ihop till tajta rullar och linda in i plastfilm, lägg i kylen ca 30 minuter. Ta ut och skiva stubbar, sätt i en tandpetare och toppa med det knaperstekta fläsket.

Tips!
Låt plastfolien vara kvar tills ni har skivat till stubbar med en vass kniv och pilla bort plasten försiktigt efteråt.