Grillad sesammarinerad pluma av Svensk Rapsgris, grillade nektariner med ingefärsstekt pak choi

Grillad sesammarinerad pluma av Svensk Rapsgris, grillade nektariner med ingefärsstekt pak choi

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 1 förp Scan pluma av Svensk Rapsgris
  • 2 msk Sesamolja
  • 1 msk Sesamfrön
  • 1 msk hackad oregano
  • 2 lime rivet skal och saft
  • 1 msk oystersås

Ingefärsstekt pak choi

  • 800 g pak choi
  • ½ dl finstrimlad ingefära
  • 1 msk rapsolja

Grillade nektariner

  • 2 nektariner
  • rapsolja
Gör så här 1. Tänd grillen, blanda ingredienserna till sesammarinaden och marinera pluman i hälften av marinaden, spara resten till glaze. 2. Grilla pluman till en innertemp. mellan 65-70°C. Pensla med glaze och låt vila ca 10 min. 3. Dela pak choien längs med och stek de snabbt i het panna i rapsolja, tillsätt ingefäran och salta och peppra. 4. Klyfta nektarinerna, pensla med rapsolja och grilla tills de fått fin färg. 5. Skiva pluman tunt och servera med pak choi och de nygrillade nektarinerna.