Vitlök- och rosmarinstekt kotlett med ingefärsinlagd cocktailtomat

Vitlök- och rosmarinstekt kotlett med ingefärsinlagd cocktailtomat

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 4 Scan Rapsgris fläskkotletter
  • 4 klyftor vitlök, krossade
  • 2 kvistar rosmarin, repade
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Ingefärsinlagd cocktailtomat

  • ½ dl ättika
  • ½ dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 bit syltad ingefära
  • 200 g cocktailtomater, gärna olika färger
Gör så här Ingefärsinlagd cocktailtomat:
Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg sköljda tomater och den syltade ingefäran i en bunke. Slå över den varma ättikslagen och låt det svalna. Låt stå med
lock i kyl, gärna 1-2 dagar innan den används.

Gnugga in kotletterna med vitlök och rosmarin. Ringla lite olja på och låt dra i 10 min. Hetta upp en panna och bryn kotletterna gyllenbruna på båda sidorna. Salta och peppra. Lägg över på plåt och tillaga i ugn på 150°, kärntemp 65°. Ta ut kotletterna och låt dem vila i några minuter.

Servera gärna med pressgurka, gräddsås och pommes frites eller kokt potatis.