Timjan- och salviakorv med örtpotatissallad

Timjan- och salviakorv med örtpotatissallad

KokaSteka För 6 personer
Ingredienser
  • 2 förp Scan Grovmald korv, timjan och salviakorv, à 300 g
  • 1 kg potatis, gärna färsk
  • 250 g grön sparris
  • 4 st sticklökar

Örtsås

  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka körvel
  • 1/2 citron, skalet
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl lätt crème fraiche
Gör så här 1. Koka potatisen i saltat vatten. Låt svalna lite och dela. Koka sparrisen i bitar i saltat vatten i några minuter. Strimla sticklöken. 2.Repa persilja och körvel lite grovt. Mixa allt till örtsåsen och smaka av med salt och peppar. 3. Blanda allt till salladen med örtsåsen. 3. Snitta korven lite lätt i skinnet och stek på medelvärme i ca 10 minuter. Vänd då och då. 4. Servera korven med potatis- och sparrissalladen och gärna lite grönsallad till.