Läckökorv med svensk, julig "surkål"

Läckökorv med svensk, julig "surkål"

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 300 g Scan Läckökorv
  • 150 g Grönkål, strimlad
  • 150 g Vitkål, strimlad
  • ½ Ansjovisfilé, hackad
  • ½ Rödlök, finhackad
  • 1 msk Ättika
  • ½ dl Gräddfil
  • Krasse
  • 4 små grilllpinnar
Gör så här 1. Bryn grönkål och vitkål i en väl tilltagen kastrull i smör.

2. Tillsätt rödlöken, ansjovisen, lite vatten och ättikan.

3. Koka samman och låt sjuda tills det är riktigt mjukt under lock. Lyft sedan av locket och koka ihop. Smaka av med salt, peppar och ev mer ättika. Det ska vara riktigt härligt syrligt. Kyl.

4. Dela Läckökorven mitt i tu, och dela sedan halvorna på längden till fyra stavar. Trä upp två bitar korv på ett spett och bryn korvspetten i het panna på båda sidorna.

5. Blanda kålen med gräddfil och lägg sedan upp kålen. Toppa med krasse och lägg ett korvspett på varje.