Lammentrecote med timjan och vit bönröra på lantbröd

Lammentrecote med timjan och vit bönröra på lantbröd

För 3 personer
Ingredienser
  • ca 350 g Scan Gourmet lammentrecôte
  • ½ kruka hackad timjan
  • 1 ask cocktailtomat

Vit bönröra

  • ¾ burk stora vita bönor
  • 4 tsk pressad citron (eller vatten)
  • 4 tsk olivolja
  • ½ kruka grovhackad timjan
  • 2-3 skivor lantbröd
  • 1 kruka romansallad
  • 1 vitlöksklyfta
Gör så här Bryn lammentrecoten i smör i en stekpanna. Salta, peppra och rulla det i lite timjan, lägg köttet i en ugnsform. Blanda halverade tomater med hackad timjan, olivolja, salt och peppar. Lägg det i ugnsformen bredvid köttet. Stek klart i ugn, 150? , tills köttets innertemp är 58? . Låt köttet vila 10 minuter innan det skärs upp. Häll av bönorna. Mixa slätt i matberedare tillsammans med timjan, citronsaft och olja. Smaksätt med salt och peppar. Grilla eller rosta brödet och gnugga ena sidan med vitlöken. Bred bönröra ovanpå, toppa med sallad och kött.