Rosmarinkryddad lammstek med rostade rödbetor och potatis med pecorino

Rosmarinkryddad lammstek med rostade rödbetor och potatis med pecorino

Ungssteka För 6 personer
Ingredienser
  • 1 st Scan Lammstek benfri ca 1 kg
  • 2 msk torkad Rosmarin

Rostade rotfrukter

  • 700 g Potatis
  • 700 g Färska rödbetor
  • 2 msk Rapsolja
  • 1 msk Ströbröd
  • 100 g Pecorino eller parmesan
  • 1 kruka Timjan
Gör så här Sätt ugnen på 175°C. Krydda steken med rosmarin, salt och peppar och lägg den i en ugnsform. Sätt i en stektermometer i köttet. Skala potatis och rödbetor. Skär rödbetorna i stora klyftor och potatisen i halvor. Lägg rotfrukterna runt köttet på plåten. Ringla oljan över och vänd runt. Krydda med salt och peppar. Strö ströbrödet över rotfrukterna. Ställ in plåten i mitten av ugnen. Stek köttet tills termometern visar 60°C, efter ca 1 timme. Ta ur steken och rulla in den i smörpapper och låt vila i minst 10 minuter. Riv pecorinon grovt och strö över rotfrukterna. Strö också över repad timjan. Servera lammsteken i skivor med de rostade rotfrukterna. En svampsås är gott till.