Smörstekt kalventrecote med rostade jordärtskockor, bacon och rödvinssås

Smörstekt kalventrecote med rostade jordärtskockor, bacon och rödvinssås

För 6 personer
Ingredienser
  • 4 skivor Scan Gourmet Kalventrecôte ca 700 g
  • 1 förp Scan Piggham Bacon 140 g
  • 1 kg jordärtskockor
  • 2 msk olivolja
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 1 liten morot, fint tärnad
  • 1 msk smör
  • 2 matskedar tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl rödvin
  • 3 msk Maizena
  • 1 msk kallt smör
Gör så här 1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Skala jordärtskockorna och dela dem. Strimla baconet och blanda med skockorna och olivolja i en långpanna. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter tills de har fått fin färg. Salta med flingsalt och nymald peppar.

3. Fräs lök och morot i smör i en kastrull. Rör i tomatpuré och timjan och låt det fräsa någon minut. Häll i vatten, fond och rödvin och låt det koka ihop utan lock ca 10 minuter. Vispa i redningen och smaka av med en nypa socker, salt och vitpeppar. Håll såsen varm eller värm igen vid servering. Vispa i smöret.

4. Stek köttet i smör på näst högsta värme i en stekpanna 2-3 minuter på varje sida. Servera entrecôten med de rostade jordärtskockorna, såsen och gärna en sallad.