Hel grillad lammstek

Hel grillad lammstek

Grilla För 15 personer
Ingredienser
  • 2½ kg Scan lammstek med ben
  • eller 2 kg Scan lammstek utan ben

Marinad

  • ½ dl olivolja
  • 5 vitlöksklyftor hackade
  • ½ dl persilja hackad
  • ½ dl färsk rosmarin
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
Gör så här Blanda alla ingredienser till marinaden. Putsa eventuellt köttet. Lägg köttet i dubbla, stora plastpåsar. Häll på marinaden och se till att köttet täcks av marinaden. Låt ligga i kyl minst 2 timmar, helst över natten. Torka av köttet och grilla det på låg värme på gasolgrill eller över indirekt kolglöd. Lägg på lock. Vänd flera gånger under grillningen. Grilla tills innertemperaturen är 60°C, 1-1¼ timme. Låt köttet vila i folie ca 20 minuter innan det skärs upp. Salta köttet före serveringen.