Citrondoftande lammstek

Citrondoftande lammstek

För 8 personer
Ingredienser
  • 1 Scan lammstek utan ben
  • 3 vitlöksklyftor
  • skal från 1 citron
  • 1 kruka persilja
  • 2 tsk flingsalt

Fetafyllda paprikor

  • 2 stora röda paprikor
  • 200 g mager fetaost
  • ½ burk kesella 10% à 250 g
  • Crema di balsamico (balsamicosirap)

Färgglad bönsallad

  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 grön paprika, hackad
  • 5 sardeller, hackade
  • 2 burkar blandade bönor à 410 g avrunna
  • 1 citron, pressad
  • 100 g cocktailtomater, halverade
  • 3 msk persilja, hackad
Gör så här Sätt ugnen på 175ºC. Hacka ihop vitlök, citronskal, persilja och flingsalt. Tag nätet av steken och klappa in blandningen noga runtom och inuti. Peppra väl och bind upp med ett steksnöre. Stek köttet, längst ner i ugnen, tills innertemperaturen är 60ºC (rosa) eller 70ºC (genomstekt). Tag ut steken och låt den vila.

Höj värmen i ugnen till 225ºC. Dela, kärna ur och skär paprikorna i kvartar. Smula osten och rör i kesellan. Fördela oströran i paprikakvartarna och gratinera i ugn ca 15 minuter tills osten fått lite färg. Ringla över Crema di balsamico.

Fräs grönsakerna till bönsalladen lätt i lite olja tillsammans med sardellerna. Blanda i bönorna, pressa i citronen och låt allt bli varmt. Strö över cocktailtomaterna och persiljan. Smaka av med salt och peppar. Sila och spar skyn som blivit kvar i formen.

Vid servering hettas skyn från formen och folien upp med lite vatten. Låt det koka upp och red ev av med lite maizena. Skiva köttet, salta och peppra. Häll den varma skyn över. Servera med tillbehören.