Revbensspjäll med tomat och fänkål

Revbensspjäll med tomat och fänkål

Ungssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 800 g Scan Gårdskött, revbensspjäll
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl vitt vin
  • 1 pkt saffran, ½ g
  • 6 dl tomatjuice
  • 3 tomater, halverade
  • 2 fänkål, i skivor
  • 8 pärllökar
  • ½ kruka persilja
  • 10-12 svarta oliver
  • 1 msk kapris
Gör så här 1. Sätt ugnen på 175ºC.

2. Dela spjället i ribbor. Bryn dem runt om i lite smör i en stekpanna. Salta och peppra. Låt hackad vitlök fräsa med en stund. Häll i vin, saffran och tomatjuice. Låt koka upp.

3. Lägg tomater, fänkål och lökar tillsammans med revbensspjäll och tomatsås i en ugnssäker form. Tillaga i mitten av ugnen ca 1 timme.

4. Garnera med persilja, oliver och kapris. Servera spjällen med kokt eller rostad potatis.