Chili med tomat- och bönsallad

Chili med tomat- och bönsallad

Koka För 4 personer
Ingredienser
  • 700 g Scan Ekologiska grytbitar av ytterlår
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk mald spiskummin
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 tsk kaffepulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl rödvin
  • 5 dl vatten
  • ev maizena

Tomat- och bönsallad

  • 8 körsbärstomater i halvor
  • ½ gurka, skalad och tärnad
  • 1 rödlök, i skivor
  • 3 dl kokta vita bönor
  • saften av 2 lime
  • 1 kruka färsk mynta
Gör så här Bryn köttet i omgångar i lite smör i en stekpanna. Låt lök och vitlök fräsa med en stund. Tillsätt kryddor, kaffe och tomatpuré. Fräs ytterligare någon minut. Tillsätt vin och vatten. Låt grytan koka ihop utan lock. Rör om då och då. Tillsätt eventuellt vatten, lite i taget. Grytan är klar efter ca 1½ tim, men blir ännu godare om den får koka längre, då blir köttet riktigt mjukt. Smaka av med socker, salt och peppar. Red eventuellt av med maizena utrört i lite vatten. Blanda tomater, gurka, rödlök, bönor, limesaft och myntablad. Smaka av med olivolja, salt och peppar. Servera chilin med salladen och grillat eller rostat bröd.